O infectie a vaginului ce pana ieri imi era complet necunoscuta, asa ca m-am documentat si am aflat multe lucruri despre aceasta infectie a vaginului, asa ca vreau sa va fac si voua cunoscute aceste informatii.

In vagin exista, in mod normal, mai multe tipuri de bacterii si ciuperci : Lactobacillus Acidofilus, Gardnerella Vaginalis, Candia Albicans, Mycoplasma hominis (si altele). Toate acestea formeaza ceea ce se numeste "flora vaginala", unele avand rol de protectie, altele avand un posibil rol negativ. Mai simplu, se poate spune ca exista "cei buni" si "cei rai". Lactobabillus Acidofilus este in "tabara celor buni" - aceste bacterii, prin producerea de acid lactic si peroxid de hidrogen, creeaza un mediu acid in vagin (pH-ul acid natural al vaginului), controland si mentinand echilibrul florei vaginale in ceea ce priveste dezvoltarea celorlalte, prevenind astfel infectiile. Gardnerella Vaginalis este in "tabara celor rai" dar nu isi poate "face de cap" fiindca pH-ul acid normal al vaginului nu ii permite o dezvoltare excesiva.
Din anumite cauze flora de Lactobacillus se poate diminua, pH-ul acid normal al vaginului se modifica iar echilibrul florei vaginale este distrus. In aceste situatii Gardnerella Vaginalis (dar si altele din "tabara celor rai") se inmulteste peste masura provocand infectii vaginale. Inmultirea fara control a bacteriei Gardnerella Vaginalis provoaca vaginoza bacteriana.
Cateva dintre cauzele care pot duce la dezechilibrul pH-ului vaginal si deci al florei vaginale sunt : toaleta genitala excesiva, cu sapunuri dure, spalaturile intravaginale dese, lenjeria stramta din materiale sintetice, tratamente indelungate cu antibiotice sau diabetul.

Gardnerella Vaginalis nu este considerata ca fiind un agent patogen cu transmitere sexuala fiindca infectia poate apare si la femeile fara activitate sexuala. Totusi, s-a demonstrat ca in anumite conditii, activitatea sexuala poate favoriza aparitia vaginozei. Vaginoza bacteriana este asociata cu existenta partenerilor sexuali multipli (exces sexual) sau a unui partener sexual nou. Infectia cu Gardnerella Vaginalis nu este o infectie cu transmitere sexuala ci este o infectie endogena (care se datoreaza unor cauze din interiorul organismului) a tractului genital.
Manifestarile infectiei cu Gardnerella Vaginalis sunt :
* secretie vaginala omogena, cu tenta gri, aderenta la peretii vaginului, cu un miros de peste alterat, care se intensifica inaintea menstruatiei si dupa contactul sexual
* senzatie de arsura sau jena
* inrosire si umflare a vulvei
Tratamentul infectiei cu Gardnerella Vaginalis este recomandat in functie de cativa factori pe care ii stabileste medicul specialist. Este important atat tratamentul medicamentos dar este foarte importanta gasirea, intelegerea si eliminarea cauzelor favorizante.

In cazul recomandarii folosirii unei creme care contine ulei mineral trebuie sa se tina seama de faptul ca acesta poate deteriora produsele din latex sau cauciuc - prezervativul sau diafragma vaginala contraceptiva. De aceea, nu se recomanda folosirea acestora la mai putin de 72 de ore de la aplicarea tratamentului vaginal cu crema - aceasta NU inseamna contact sexual neprotejat ci folosirea prezervativului din poliuretan sau abstinenta sexuala.
Folositi prezervativul!!!!!!!!!!!
mai bine safe decat sory