miercuri, 16 iunie 2010

HERPESUL GENITAL

Ce este herpesul genital?



Herpesul genital este o infectie cauzata de virusul herpes simplex - VHS. Exista doua tipuri de VHS, VHS 1 si VHS 2 si ambele pot cauza herpesul genital (cel mai frecvent VHS 2). Orice persoana care prezinta acest tip de herpes poate cu usurinta sa transmita virusul unei persoane sanatoase. Atat tipul 1, cat si tipul 2 de VHS pot produce leziuni in zona vaginala, peniana, anala, pe fese si pe coapse. Ocazional, leziunile apar si pe alte parti ale corpului unde virusul a patruns prin intermediul unei deschizaturi (rana, zgarietura) la nivelul pielii. HVS se pastreaza in anumite celule nervoase ale organismului si poate produce simptome din cand in cand. Categoria cea mai expusa infectarii cu VHS tip 2 o constituie adultii. Cei mai multi contacteaza herpesul genital prin contactul sexual cu o persoana ce are HVS activ. Cand este activ, virusul produce leziuni vizibile in zona genitala. Se intalnesc si cazuri de primoinfectie fara a prezenta leziuni vizibile in zona genitala (forme inaparente de primoinfectie). Oamenii contacteaza herpesul prin contactul sexual cu persoanele infectate care prezinta leziuni sau cu persoanele care nu mai au leziuni dar care continua sa elimine virusul. Persoanele care au herpes genital pot infecta partenerii sexuali si in timpul contactului sexual oral.

Din pacate, un mare esantion din persoanele infectate nu prezita simptome sau nu recunosc simptomele pe care le au. In cele mai multe cazuri, cand o persoana se infecteaza pentru prima data cu herpes genital, simptomele apar in 2-10 zile. Primul episod simptomatic dureaza de obicei pana la 3 saptamani. Simptomele caracteristice primoinfectiei herpetice includ:


La femei, mucoasa vulvara devine rosie, se tumefiaza (se umfla), devine foarte dureroasa si apar "basicute" grupate "in buchet" care ulterior se sparg dand nastere eroziunilor intinse. Aceste basicute se pot extinde si la nivelul vaginului si al colului uterin. Este prezenta si o secretie vaginala cu aspect consistent, purulent, iar ganglionii inghinali se maresc si devin foarte durerosi (In cazul infectiei sifilitice, acesti ganglioni NU sunt durerosi). Aceste leziuni sunt insotite de febra si de o stare generala alterata.


La barbati simptomele sunt mai putin zgomotoase; ei prezinta cateva leziuni in jurul meatului si o secretie cu consistenta mai apoasa.

Indiferent ca a fost vorba de o infectie cu tipul 1 sau 2 de HVS , este foarte probabil ca simptomele caracteristice virusului genital sa se repete. Dupa perioada de status activ, virusul traverseaza nervii spinali si ramane pentru o vreme latent la nivelul ganglionilor senzitivi, de unde este reactivat (in caz de scadere a imunitatii, febra, expunere excesiva la soare etc) migrand de-a lungul fibrelor nervoase inapoi la nivelul pielii unde determina leziuni, de aceasta data mai putin zgomotoase. In cele mai multe cazuri, virusul poate deveni activ de cateva ori pe an, generand infectia recurenta. Leziunile de herpes recurent sunt mai multe din punct de vedere cantitativ fata de primele leziuni si se manifesta sub forma unor vezicule grupate "in buchet".

In unele cazuri, virusul poate redeveni activ fara a se inregistra insa leziuni. De multe ori acest lucru nu se simte fizic pentru ca recurenta nu este insotita nici de durere, nici de senzatia de disconfort. Chiar daca nu se manifesta vreo leziune, sau vreun simptom, persoana purtatoare de HVS poate infecta partenerul sexual in acest timp.

Frecventa si gravitatea episoadelor recurente variaza de la individ la individ. In timp ce anumite persoane pot avea virusul activ de cateva ori de-a lungul vietii, altele se confrunta cu manifestari ale virusului de cateva ori pe an. Cu toate ca in unele cazuri, infectiile recurente sunt insotite de alte simptome (stresul, tulburari menstruale etc.), nu se poate vorbi despre anumite simptome generale ce insotesc intotdeauna recidivele.


Tratamentul se face cu substante antivirale de tipul aciclovir, valaciclovir, foscarnet. Tratamentul episoadelor acute nu previne recurentele si nici nu poate scadea frecventa acestora. In timpul perioadelor de herpes activ, indiferent ca e vorba de primoinfectie sau de infectii recurente, este bine sa se urmeze cateva reguli simple pentru a grabi vindecarea si a impiedica avansarea infectiei sper alte zone ale corpului: pastreaza zona infectata curata si uscata pentru a preveni aparitia altor infectiuni; evitarea atingerii zonelor infectate, igiena riguroasa, evitarea contactului sexual din momentul aparitiei primelor simptome pana la vindecarea completa a herpesului genital.

Si, evident, pentru orice alterare a starii de normalitate, sau cand observati aparitia unor modificari locale, adresati-va de urgenta medicului.




Cum afecteaza herpesul genital femeile insarcinate si copiii acestora?



Episoadele de reactivare a herpesului genital in timpul sarcinii sunt asociate cu avorturi spontane, feti nascuti morti, prematuritate. Infectia herpetica la nou nascut determina afectare cerebrala severa si orbire.

Cu toate acestea, femeile cu herpes genital pot da nastere unor copii sanatosi. Toate aceste probleme trebuiesc discutate cu medicul specialist.



Cateva din metodele de prevenire a infectiei cu HSV 2 includ:



- Evitarea contactului sexual cu o persoana cu herpes genital.

- Folosirea prezervativelor in timpul contactului sexual.

- Folosirea prezervativelor trebuie facuta impreuna cu un spermicid care contine nonoxinol-9.

- Limitarea numarului de parteneri sexuali.

- Urmarea unui tratament cu medicamente antivirale (ca de exemplu aciclovir) de catre persoana cu herpes genital, poate reduce riscul de transmitere a infectiei, dar nu il elimina complet.

- Prin folosirea concomitenta a medicamentelor antivirale si a masurilor enumerate mai sus, riscul de transmitere este de asemenea scazut.



Exista vreun tratament care sa vindece infectia cu HSV 2?



Nici un tratament nu poate vindeca infectia cu HSV 2. O persoana odata infectata, virusul ramane cantonat in organismul uman definiv. Virusul este cantonat inactiv la nivelul celulelor norvoase pana cand apar factorii declansatori, care il reactiveaza. Episoadele simptomatice, care includ veziculele dureroase, pot fi controlate medicamentos.



Ce este de facut in episoadele herpetice?



Multe persoane se deprima atunci cand sunt diagnosticati cu infectie herpetica, stiind ca sunt definiv infectati si ca pot transmite infectia altor persoane. Deprimarea nu este o solutie de a rezolva problema. Cea mai buna solutie, este de a afla cat mai mult despre aceasta infectie, ceea ce ajuta la controlarea bolii si la recapatarea increderii in sine. De asemenea, sunt de ajutor discutiile despre aceasta suferinta cu un prieten apropiat.


Persoanele care au infectie cu HSV 2 pot avea de asemenea o viata sexuala regulata, dar folosind prezervativul (barbatul infectat sau partenerul femeii infectate) si avertizand partenerul sexual despre aceasta suferinta. De asemenea, femeile infectate pot avea copii, prin supravegherea atenta a sarcinii de catre un medic specialist.

SURSA :: http://www.korona.ro/ginecologie-obstetrica/categorie.php?id=211&aid=322

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

etichete

….just sex si un pic de fantezie…. (26) 335 (4) 5 cadouri incitante de pus sub brad (2) A-spot (1) abuz sexual (2) Afectiune (1) Afirmare si Admiratie (1) alergii prezervative (1) Andro Vita for Men (1) anne hooper (1) apa (1) aplicatie iphone (1) Apreciere (1) ATELIER SAVE SEX (3) autosatisfacere (3) avort (2) bancuri (1) bici (1) bisexualitate (2) blackiss (1) boli cu transmitere sexuala (14) bondage (2) Bucale (3) cadouri fierbinti (3) Candy G-string (1) casatoriile gay (1) cat timp sa astept pana fac sex (1) ce discutam dupa sex? (1) Cei cinci A: Atentie (1) cervix (1) ciusti (3) comunicare pe subiecte tabu (2) concurs (5) contrabanda cu statuii (1) contraceptie (3) coprofilie (1) cultura si sex (9) cum sa exciti o fata (2) cum:? (7) cuplu fericit (2) curva de germania (1) depententa de smartphone (1) Despre alergiile dezvoltate la prezervativele din latex (2) despre iertare si exclusivitate (1) despre iubire (3) despre sex oral (1) dr.freud (2) dragoste (1) Durere (1) dusuri aurii (1) editorial (5) educatie sexuala (5) erectie (1) erogen (7) eros show (1) EXCLUSIV (7) facebook (1) fantezii (25) fata cu ochelari verzi (8) FATA DIN OGLINDA (1) fetis (9) Fetish magazine (1) final de an (1) freud (2) fruit fetish (2) fuckbuddy (4) fun sex (9) g-shot (1) g-spot (2) gardnerella vaginalis (1) gay (3) gazeta romana (1) gheisa (3) ginecolog video (2) Golden shower (1) gonoreea (2) gossip her (8) Gradina parfumata de Seicul Nefzawi (1) Grefuri dulci by Dumitru Angelescu (1) guest blog (5) herpesul genital (1) hiv (2) Homemade Sex Toys (1) horoscop sexual (3) http://blackiss-ciusti.blogspot.com/ (2) http://ciusti.blogspot.com/ (12) http://ciusti.blogspot.ro (7) icondom (1) icondom romania (1) iertare (1) Inel Extra Placere (1) inelul vaginal (3) injacularea (1) injectite pentru punctul G (1) INTERVIU (9) interviu cu o carte (2) intra in lumea viselor (2) intrebare (9) intrebari si raspunsuri (10) it's time to masturbate (3) iubiri interzise (12) joc (7) jocuri sexuale (31) jocurile gheiselor (3) jurnal (34) kama sutra (17) Kama Sutra de Vatsyayana (1) latex (1) LAURA (6) LAURA ANDRESAN (13) Link and Banner exchange (7) londra (4) love plus (1) lubrifiant (3) lubrifiant pe baza de apa (2) lubrifiant silicon (1) luna cadourilor (3) m (1) ma revolt (1) mari curitezane ale istoriei (1) marijuana-lucifer-melu-ciusti (1) masochism (1) masturbare (4) minciuni (1) mituri (5) muzeu freud (1) my (3) my sex obsession (26) negi genitali (1) news (9) news sex (3) nud (1) nuduri vintage (1) obama (1) omul care citeste (8) orgasm (5) p (1) pain (1) palyboy (1) Pasarica (1) PASIUNE (5) Patru faze ale suferintei (1) pauza in relatie (2) penis (1) phone sex (1) pictorial nud (4) pictorial the blackiss (3) Pictura pe corp Shunga cu aroma de capsuni (1) placere si sex (1) play it safe (25) PLUSH TRICK BEAR (1) povestea ei (1) povestea unei curve (1) povestea vibratorului (3) POWER DEEJAYS FM (1) pozitii sexuale (8) premiu (9) prezervativ (19) prezervative gratis (5) prezervative in ploiesti (1) Prezervativele din poliuretan (4) prietenie in cuplu (2) prime maraton (1) prime romania (1) primul vibrator (3) profadesex.com (11) PROPUNERI (3) prostatita (1) prostitutie (1) punctele magice ale vaginului (1) relatia mea (5) relatii (4) relatii monogame (1) restaurant cabbage and condoms (1) sadomasochim (1) salata de prostii (2) SARUT (2) save sex (23) sex (40) sex african (1) sex anal (6) sex de craciun (2) sex in apa (2) sex in islam (1) sex la telefon (1) sex life (16) sex oral (3) sex shop (1) sex shop-uri londoneze (1) sex wax (1) sexopedia (1) sexualitate (6) sexualitate africana (1) sexul tantric (1) Shoe Fetish (2) silicon (1) SINGURATATE (3) social media (1) spermicide (1) Statuia by Dumitru Angelescu (1) stimularea clitorisului (2) strada oxford (1) studii sexuale (1) suferinta (1) sunt ok (1) tabu (5) tantric (1) Tao (1) Tao si sexul (1) te iubesc (7) tehnici de masturbare (3) tehnici de mentinere a erectiei (1) temelia unui cuplu (2) the blackiss (18) tips sex (1) twitter (1) U-spot (1) un altfel de sex (1) V is for vintage (11) valentine's day (1) vedete (2) viata dubla (1) vibratoare (6) vibratoare cadou (2) videochat (1) vintage porn (1) virgina (1) vise umede (2) vulva (1) xy-spot (1) ziua mondiala a contracetiei (1)

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Online Project management